Melkopschuimers

Een melkopschuimer kopen

Als je een koffiezetapparaat hebt dat wel heerlijke koffie, espresso of lungo maakt, maar geen melkspecialiteiten, dan is een losse melkopschuimer kopen een goed idee. Melkopschuimers zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Afhankelijk van je budget en je wensen zijn er al melkopschuimers van enkele tientjes. Heb je specifieke eisen, of wil je nog wat meer functies dan alleen melk opschuimen, dan zul je naar iets duurdere modellen moeten kijken.

Melkschuim maken

De meeste mensen zullen een melkopschuimer kopen om melkschuim te maken in combinatie met koffie. Hoe maak je nu het beste melkschuim voor je cappuccino, latte macchiato, flat white of macchiato? Of wat is de beste Nespresso melkopschuimer?

Stevig melkschuim met volle melk

Als eerste stap is het belangrijk om de juiste melk te kiezen. Gebruik volle melk voor het beste resultaat; deze bevat meer eiwitten en vet, waardoor het schuim steviger wordt. Wil je liever plantaardige melk, dan is havermelk een goed alternatief.

De juiste maat

Als je een melkopschuimer gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar de inhoud. Voor bijvoorbeeld 2 cappuccino's is ongeveer 150 ml voldoende. Wil je voor meer mensen tegelijk melk opschuimen dan kun je het beste een melkopschuimer kiezen met een inhoud van meer dan 240 ml.

Melkopschuimer op batterijen

Wil je goedkoop en simpel melk opschuimen dan is een melkopschuimer op batterijen een goede optie. Het grootste nadeel van zo een simpele melkopschuimer is dat deze de melk niet zelf opwarmt. Warme melk, liefst tussen de 60 en 70 graden Celsius geeft het beste resultaat stevig melkschuim. Opwarmen in een pannetje of magnetron voordat je aan de slag gaat geeft dus het beste resultaat. Deze batterij melkopschuimers zijn natuurlijk ook heel handig om mee te nemen op vakantie naar de camping.

Melkopschuimer voor minder van 1 euro

Online koop je een melkopschuimer op batterijen voor ongeveer 10 euro. Wil je echt een goede deal, dan zal je even langs de dichtstbijzijnde Ikea moeten rijden voor de goedkoopste melkopschuimer. Voor 99 cent ben je dan de trotse eigenaar van een PRODUKT, zoals Ikea hun melkklopper noemt. Let er wel op dat je nog 2 AA-batterijen nodig hebt, die er jammer genoeg een beetje lastig in gaan.

Beste keuze melkopschuimer

Ben je op zoek naar een goede melkopschuimer, die zowel koud melkschuim maakt, warm melkschuim, en warme melk? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er zijn heel veel betaalbare melkopschuimers die dit kunnen. Met een budget tussen de 30 euro en 60 euro is er ruime keuze in diverse merken en uitvoeringen.

Inventum MK350 Melkopschuimer

KitchenBrothers Melkopschuimer - 4-in-1

Philips Senseo CA6500/60 - Melkopschuimer

Inventum melkopschuimer MK35-serie

Als je verder geen specifieke eisen hebt, dan kunnen we je meteen doorverwijzen naar de best verkochte melkopschuimer van dit moment van Inventum. De Inventum MK350 als je hem in het zwart wil, of de Inventum MK351 in het wit.

Inventum MK351 - Elektrische melkopschuimer

SMEG MFF11 Melkopschuimer

Luxe Melkopschuimer van SMEG

Als je toch iets meer te wensen hebt, en dan hebben we het vooral over het design van de melkopschuimers, dan zijn er verschillende merken die je op je wenken bedienen. Een van onze favorieten is de SMEG MFF11-serie die wel in 8 verschillende kleuren te koop is. Het bekende jaren ‘50 retro design van SMEG mag gezien worden.

Groot voordeel van deze melkopschuimer is dat de RVS schenkkan en het deksel gewoon in de vaatwasser kunnen. Naast het feit dat deze melkopschuimer redelijk groot is, is het grootste nadeel toch wel de prijs. De aanschafprijs van deze melkopschuimer ligt tussen de 150 euro en 200 euro en is daarmee absoluut niet goedkoop.