Beste inbouw koffiemachine

Een inbouw koffiemachine: Strak design en luxe

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen kan je kiezen voor een inbouw koffiemachine. Inbouw koffiemachines hebben over het algemeen een strak en modern design en stralen luxe uit. Ze nemen echter wel wat ruimte in de keuken in, maar in ruil daarvoor heb je geen losstaand apparaat op je aanrecht. Hierdoor ziet de keuken er ook opgeruimd en netjes uit.

Oude inbouwapparaat vervangen

Ook als je al een inbouwapparaat hebt, en deze gaat stuk, dan zal je meestal een nieuw inbouwapparaat voor koffie willen kopen. Anders zit je met een defect apparaat, of een lege nis in je keuken.

Bij een koffie inbouwapparaat is het natuurlijk belangrijk dat deze in de nis in je keuken past. Gelukkig is dit meestal niet heel moeilijk, aangezien bijna alle apparaten passen in de standaard nishoogte van 45 cm. De nisbreedte is meestal 56 centimeter en de nisdiepte is meestal 40 centimeter. Controleer dit even voor de aankoop. Indien je al een bestaand apparaat hebt, dan kun je via het typenummer op internet ook eenvoudig de afmetingen vinden, zodat je het apparaat niet meteen hoeft uit te bouwen om het na te meten.

Bij een inbouwapparaat voor koffie hebben de meeste apparaten een waterreservoir. Een koffieautomaat met vaste wateraansluiting is complexer om aan te sluiten en wordt meestal alleen bij een nieuwe keuken geleverd. Een apparaat met aansluiting op de waterleiding is bovendien een stuk duurder in aanschaf.

Vraag bij de (online) winkel waar je het nieuwe apparaat koopt ook meteen of ze het oude apparaat (kosteloos) mee retour nemen. Als je zelf gaat inbouwen dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat het oude apparaat gereed ligt als het nieuwe apparaat wordt bezorgd. Op deze manier kan het oude apparaat duurzaam gerecycled worden en ben je er gemakkelijk vanaf.

Veel koffiespecialiteiten en melkopschuimer

Ingebouwde koffiezetapparaten zijn bijna altijd volautomaten. Deze apparaten hebben meestal uitgebreide instellingen voor maling, hoeveelheid en temperatuur. Dus het apparaat bereid geheel automatisch je koffie, espresso, dubbele espresso of ristretto. Ook hebben de meeste een ingebouwde melkopschuimer waardoor je ook van melkspecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd, of een flat white kunt genieten met een druk op de knop. De heetwaterfunctie is er voor het maken van een kop thee. Maar kan je ook gebruiken voor het voorverwarmen van je kopje, zodat je koffie minder snel afkoelt en langer warm blijft. Bediening via een app hoort bij een aantal inbouwkoffieautomaten tot de mogelijkheden. Deze communicatie tussen de app en het apparaat gaat via de bestaande Wifi in je huis.

Makkelijk in gebruik en onderhoud

Inbouw koffiezetapparaten zijn over het algemeen van degelijke kwaliteit, ze moeten immers lang meegaan. Koffiezetten is heel gemakkelijk, ook voor meerdere kopjes tegelijk of achter elkaar. Het onderhoud is overzichtelijk; de apparaten geven middels het display aan wanneer en welke reiniging of onderhoud er nodig is. In aanschafwaarde is een inbouw apparaat wel een stuk duurder dan andere koffiezetmachines. Als je gaat kiezen tussen de verschillende inbouwmachines dan zul je zien dat er slechts een paar merken beschikbaar zijn. Bosch, Siemens, AEG en Miele zijn hierbij de bekendste. Hierbij valt op dat de apparaten van Bosch en Siemens nagenoeg gelijk aan elkaar zijn. Dit komt doordat beide onder het concern BSH vallen. Het design aan de voorkant en de bediening zijn iets anders, maar technisch gezien lijken de apparaten heel veel op elkaar.

Een goede keuze

Ga je een inbouw koffiemachine kopen dan is er in tegenstelling tot bij de vrijstaande koffiezetters een beperkt aanbod. Een goede keuze voor een degelijk apparaat met een goede prijs kwaliteit verhouding is daarom naar onze mening niet heel moeilijk als je geen bijzondere wensen hebt. Je kiest dan bijvoorbeeld voor de Bosch CTL636ES6 of de bijna gelijkwaardige Siemens CT636LES6.

De reis van JURA begon met een visie op het creëren van de perfecte kop koffie. Door de jaren heen heeft het merk deze visie omgezet in realiteit door compromisloze toewijding aan precisie, innovatie en vakmanschap. Vandaag de dag is JURA synoniem met geavanceerde koffietechnologie en biedt het koffieliefhebbers over de hele wereld de kans om thuis te genieten van professionele kwaliteit. Met een erfenis van Zwitserse excellentie en een voortdurende drang naar verbetering, blijft JURA de koffiewereld veranderen en verrijken.