Beste Nespresso machine

Makkelijk, en lekkere koffie

Op de meest eenvoudige en snelle manier lekkere koffie zetten; zo zou je een Nespresso apparaat kunnen typeren. Een Nespresso machine is een van de meest gebruiksvriendelijke espressoapparaten die te koop zijn.

Op de basis-machine zitten meestal slechts 2 knoppen; de Espresso-knop en de Lungo-knop. Je kunt hier dus standaard 2 koffievariaties mee maken. De hoeveelheid water per variatie kun je zelf instellen, zodat deze op jouw kopjes of koffieglazen zijn aangepast.

Veel keuze in koffiesmaken

Nespresso biedt een uitgebreid assortiment van koffiesmaken. Natuurlijk allemaal verpakt in die handige capsules. Er zijn blends met thema’s zoals Ispirazione Italiana, Original Collectie, Master Origings, World Explorations, Summer en Barista Creations.

Per smaak wordt ook de intensiteit aangegeven op een schaal van 1 tot 10, zodat je zelf kan kiezen of je intense koffie wil, milde koffie, of juist iets ertussen. Ook kun je gemixte pakketten kopen met diverse assortimenten zoals het Intens pakket, het Lungo pakket, of het mild pakket.

Eenvoudig in gebruik

Nadat je het cupje in de machine hebt gedaan wordt het hete water met druk door de capsule geperst. Tijdens dit proces wordt de koffie geëxtraheerd uit de gemalen koffie in de capsule. Een verse Espresso of Lungo met een heerlijk crema laagje stroomt vervolgens in jouw kopje.

Na het maken van de koffie, of bij het bereiden van de volgende koffie, valt de gebruikte capsule automatisch in een opvangbak. In tegenstelling tot een normaal koffiedikbakje is het leegmaken van deze opvangbak een eenvoudig en schoon klusje.

Nespresso koffiezetapparaten zijn er in heel compacte uitvoeringen, waardoor ze gemakkelijk op ieder aanrecht passen, zelfs in een kleine keuken of caravan.

Original koffiecups of Vertuo

Als de voordelen van een Nespresso apparaat je aanspreken zul je eerst de keuze moeten gaan maken tussen de Nespresso Original Koffiecups en de Nespresso Vertuo Koffiecups. De cups zijn verschillend van formaat en je kan ze dus niet in dezelfde machines gebruiken.

De originele aluminium capsules zijn cilindervormig met afgeronde uiteinden. De Vertuo cups zijn wat groter, bol en hebben een barcode op de buitenste ring. Bij de originele cups wordt koffie gemaakt door het water door de capsule te persen, bij de Vertuo koffiezetapparaten worden de cups gecentrifugeerd tijdens het koffiezetten. Zo ontstaat er een dikke cremalaag.

Drink je met name alleen espresso en lungo, dan is een apparaat met originele cups helemaal prima. Wil je echter meer variatie in de kopgrootte, dan is een Vertuo machine makkelijker. Deze leest namelijk aan de hand van de barcode op de capsule welk type koffie je maakt en hoeveel water erbij moet.

Nespresso apparaat keuze

Bij de aanschaf van een Nespresso systeem kun je kiezen voor een van de originele Nespresso apparaten, echter zijn er ook heel veel Nespresso machines van bekende merken zoals De’Longhi, Krups, Magimix en Sage.

Vervolgens kun je kiezen uit een klein en compact model, een iets duurder model met een versneld verwarmingssysteem, of een apparaat met een geïntegreerde melkopschuimer. Bij deze laatste apparaten zijn meestal ook een aantal extra knoppen voor melkrecepten toegevoegd.

Wil je trouwens even zien hoe zo een Nespresso apparaat in jouw huis, op je aanrecht of in je kantoorruimte zou staan? Ga dan met je telefoon naar de Nespresso site en bekijk de gekozen koffiemachine in 3D in je ruimte.