Beste Piston koffiemachine

Beste pistonmachine

Gewoon even de tijd nemen om een kopje koffie te maken, je eigen selectie van bonen gebruiken, en de heerlijke aromatische geur van koffie in huis. Het beste resultaat: de lekkerste (dubbele) espresso, Americano, ristretto, lungo of cappuccino. Dat is waar een goede piston koffiemachine voor staat.

Wil je een machine die alleen espresso maakt, dan is een pistonmachine een voor de hand liggende keuze. Je maakt er de meest intense espresso mee met een sterke smaak en een heerlijke dikke cremalaag.

De pistonmachine dankt zijn naam aan de piston, oftewel een bewegende zuiger die in de machine zit. Deze zuiger zorgt ervoor dat heet water onder druk door de gemalen koffie wordt geperst. Dit heet extraheren en hierdoor ontstaat de espresso.

Met een piston espresso machine bepaal je dus helemaal zelf de smaak van je koffie. Zo kun je zelf bepalen welke koffie je gebruikt en de juiste maalstand selecteren. Hoe sterk je de koffie maakt, pas je aan je persoonlijke voorkeur aan. En als je een variatie op je standaard koffie wil hebben dan maak je die precies zoals jij die het lekkerst vindt.

De beste piston Espressomachine voor thuis

Met een uitgebreide espressomachine kun je echt alles zelf instellen, de maalgraad, hoeveelheid gemalen koffie, watertemperatuur, waterdruk en de tijdsduur van het zetproces. Het kost iets meer tijd, maar met een beetje oefenen en uitproberen wordt je al snel een echte thuisbarista en imponeer je ook je gasten met een heerlijke koffiespecialiteit.

Om uit al die goede piston machines er een te kiezen die goed bij je past is het belangrijk om te bedenken wat jouw espresso apparaat allemaal moet kunnen. Wil je liever een piston machine die eenvoudig is, waar je alles handmatig doet, of heb je liever functies als temperatuurregeling of automatische drukregeling?

Eenvoudige pistonmachine

Wil je een eenvoudige pistonmachine kopen zonder lastige instellingen? Dan kies je best voor een basismachine, in combinatie met een bonenmaler. Of je gebruikt natuurlijk gewoon de lekkerste voorgemalen koffiebonen. De meeste machines hebben een stoompijpje waarmee je desgewenst dus nog de melk kan opschuimen.

Een van de populairste modellen basis espressomachines is de De’Longhi Dedica Style EC685. Natuurlijk heeft ook Sage hier een mooie machine in de vorm van de Sage the Bambino. De liefhebbers van (retro) stijl kunnen kiezen voor de SMEG ECF-serie.

De halfautomatische pistonmachine voor controle en gemak

De halfautomaat is een mooie oplossing die je een deel van de controle in instellingen geeft, maar ook minder moeite en tijd kost voor het zetten van de heerlijkste koffie. Een semi-automatische espresso machine met ingebouwde koffiemolen neemt je werk uit handen. Zonder dat je een echte barista hoeft te zijn, maak je dan toch al snel een individueel gezette heerlijke koffie.

Een van de best verkochte modellen halfautomatische pistonmachines is de Sage Barista Express. Deze kwalitatieve pistonmachine heeft alles wat je nodig hebt om als beginnende barista aan de slag te kunnen. Hij maalt automatisch de koffie, en op de meegeleverde melkkan zit een temperatuurmeter zodat je perfect melkschuim kunt maken.

De automatische pistonmachine voor gemak en smaak

Wil je alle voordelen van een lekkere espresso van een pistonmachine, maar niet al het werk, of heb je (nog) niet de kennis om alles goed in te stellen? Dan is een automatische piston machine misschien wel iets voor jou. Deze machine maalt de bonen, tampt de koffie en schuimt de melk op. Daarmee staat de heerlijkste espresso in een handomdraai klaar, en mocht je zelf toch nog wat smaakvariaties willen proberen, dan kun je experimenteren met het wijzigen van de instellingen wijzigen.

De absolute toppers onder deze machines is de Sage the Barista Touch Impress, met ingebouwde bonenmaler en ingebouwde tamper. Wil je voor de allerbeste kiezen, dan valt je keuze wellicht op de Sage the Oracle Touch. Door zijn dubbele boiler warmt zowel de zetgroep als de stoompijp extra snel op.

Top 10 pistonmachines