Beste filter koffiezetapparaat

Ouderwets lekkere filterkoffie

Het traditionele filter koffiezetapparaat blijft ook voor velen nog een favoriet. De heerlijke smaak van ouderwetse koffie ontstaat door het heet water dat over de gemalen koffie in de koffiefilter loopt. Vervolgens wordt je koffiekan drup voor drup gevuld met aromatische koffie. Een warmhoudplaat zorgt ervoor dat je koffie lang op temperatuur blijft. Een koffiezetapparaat met filter is ideaal als je in één keer grotere hoeveelheden koffie wil zetten of voor meerdere personen tegelijk.

Hoeveel schepjes filterkoffie ook alweer?

Koffie zetten met een filterkoffiezetter is zeer eenvoudig. De juiste hoeveelheid water kan in het reservoir gegoten worden met de koffiekan, waarbij op het afleesvenster te zien is hoeveel water er al in het apparaat zit. Hoe meer koffie je wil maken, hoe meer water je toevoegt. Vervolgens plaats je de papieren koffiefilter in de filterhouder en voeg je de filterkoffie toe.

Filterkoffie kun je natuurlijk gewoon kant en klaar in een pak kopen (bijvoorbeeld bij Bol.com), maar wil je een nog intensere smaak dan kun je natuurlijk je eigen bonen vers malen met een koffiemolen. De hoeveelheid filterkoffie per kopje kun je helemaal aanpassen aan je eigen smaak en vergt wat proberen. Meer gemalen bonen voor sterke koffie en juist iets minder voor een milde koffie. Een afgestreken schepje koffie per kopje is meestal de standaard.

Een koffiezetapparaat met glaskan of thermoskan

In plaats van een glazen koffiekan kun je ook kiezen voor een apparaat met een thermoskan. Deze gaat minder snel stuk, en houdt bovendien de koffie een stuk langer warm. Bij een apparaat met een glazen kan zorgt de warmhoudplaat ervoor dat de koffie op temperatuur blijft, het apparaat blijft dan dus wel aan staan. Kies je voor een koffiezetapparaat met een thermoskan, dan schakelt deze meestal vanzelf uit zodra de koffie klaar is. Door een thermische koffiekan blijft de koffie nog een paar uur op temperatuur.

Bekijk hier de populairste filterkoffiezetapparaten bij Bol.

Keuzehulp voor een filterkoffiezetapparaat

Bij de aanschaf van een filterkoffiezetapparaat kun je op een aantal zaken letten. De inhoud van het waterreservoir moet aan je behoeften voldoen. Kleinere apparaten hebben meestal een reservoir van 5 kopjes, grotere hebben een reservoir tot wel 15 kopjes. Heeft het apparaat een druppelstopsysteem dan zorgt dit ervoor dat er geen koffie meer doorloopt als je de koffiekan onder het apparaat weghaalt. En een automatische uitschakeling zorgt ervoor dat het apparaat na een vaste tijdsduur uitschakelt. Ook zijn er apparaten met timers, zodat de koffie al klaar staat als je wakker wordt. Wil je liever vers gemalen bonen, dan kun je dit doen met een losse koffiemolen, maar er bestaan ook filterkoffiezetapparaten met ingebouwde bonenmaler.

Bol.com Top 10 best verkochte Filter-koffiezetapparaten

Filterkoffie is een voordelige keuze

Een filterkoffiezetapparaat is een van de goedkoopste manieren om koffie te zetten. Als je het uitrekent is het een van de laagste prijzen per kopje. Ook in aanschaf is een filterapparaat een voordelige keuze. Zelfs vanaf 20 euro zijn er filterkoffiezetters met een glazen en vanaf 40 euro heb je er een met een thermoskan. Voor apparaten van de bekende merken zoals bijvoorbeeld Melitta, Philips, Braun of Tefal zul je iets meer moeten uitgeven.

Bol.com Top 10 best verkochte Filterkoffie aanbiedingen

Filterkoffie op zijn best

Ben je een echte liefhebber van filterkoffie, dan is een Moccamaster KBG Select filter koffiezetapparaat wellicht de beste koop voor jou. Met een koperen verwarmingselement wordt het water op de optimale zettemperatuur tussen 92 en 96 graden Celsius gebracht. De warmhoudplaat houdt de koffie vervolgens goed heet tussen 80 en 85 graden Celsius. Bij het zetten van een halve pot koffie vertraag je de doorstroomtijd met de select-keuzeschakelaar, zodat je ook dan de volle aroma’s krijgt.

Bekijk hier de Moccamaster modellen bij Bol.